Descargar Els Camins de l Aigua: Fonts Naturals i Aifüers al Terme de Montblanc en PDF de Joan Pallise

Descargar Els Camins de l Aigua: Fonts Naturals i Aifüers al Terme de Montblanc en PDF de Joan Pallise año 2006

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Els Camins de l Aigua: Fonts Naturals i Aifüers al Terme de Montblanc
 • Autor del libroJoan Pallise
 • Fecha de publicación: 6/12/2006
 • EditorialCOSSETANIA
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónCiencias Humanas
 • ISBN: 9788497912068
 • Valoración del libro: 4.89 de un máximo de 5
 • Votos: 178
 • Autor(a) de la reseña: Trinidad Sánchez Martínez
 • Fecha: 14/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.7 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 240
 • Incluye un resumen PDF de 24 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Aquest llibre, dantuvi, podria semblar un material de caire naturalista o excursionista, elaborat per un apassionat per la muntanya, el qual té com a eix principal la recerca i localització de fonts naturals a la regió nord-est de les Muntanyes de Prades. La impressió, sens dubte, és encertada, però això no ho és tot.Si us hi endinseu, hi trobareu una gran proliferació de topònims interessants i, alhora, hi copsareu la inquietud de lautor que veu que, darrere el parany de la mundialització, shi amaga la pèrdua duns valors i una cultura que representen els noms propis que farcien el territori i que, com les fonts, si no tenim cura podem perdre pel camí.El problema de laigua a Montblanc, com en la majoria de poblacions mediterrànies, és endèmic. Si bé tenim notícia que a finals del segle xvii ja provocà algun maldecap, sabem que la vila trobà una solució elegant i sostenible al llarg dels segles xix i xx, quan es nodrí daigües de gran qualitat que procedien de fonts i pous de les muntanyes que lenvolten. Paradoxalment, fou enmig dels debats sobre la sostenibilitat i una nova cultura de laigua quan Montblanc perdé aquell milió de litres daigua que podia obtenir i passà a dependre quasi exclusivament de laigua de lEbre.
 • Otros formatos de descarga disponibles: WORD - PDF - RB - EPUB - DOC - XPS - TXT. Compresión disponible Z - TBZ - RAR - ZIP
 • Servidores habilitados: WeTransfer - Dropbox - Torrent - Mediafire - Google Drive - MEGA - FreakShare
Votar:

Otros libros del género o colección Ciencias Humanas

Otros libros del año 2006