Descargar Llegendes Històriques de Lleida en PDF de Ramon Miro Baldrich

Descargar Llegendes Històriques de Lleida en PDF de Ramon Miro Baldrich año 2014

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Llegendes Històriques de Lleida
 • Autor del libroRamon Miro Baldrich
 • Fecha de publicación: 5/1/2014
 • EditorialL ABADIA DE MONTSERRAT
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónCiencias Humanas
 • ISBN: 9788498836677
 • Valoración del libro: 4.02 de un máximo de 5
 • Votos: 43
 • Autor(a) de la reseña: Candela Blanca
 • Fecha: 21/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.63 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 120
 • Incluye un resumen PDF de 11 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Com deia Ramon Muntaner a la seva crònica, “Barcelona és cap de Catalunya en la marina, e en la terra ferma Lleida”. Ja a l’antiguitat, amb la Ilerda romana hi hagué uns quants relats llegendaris que donaren identitat a la ciutat (els cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni, Herodes, Herodies i Salomé, el pas de sant Jaume). Més endavant, a la baixa Edat Mitjana, en el procés de conquesta d’aquestes terres als àrabs, hi hagué la naixença de les principals llegendes identitàries, que expliquen símbols, llocs singulars, imatges i personatges. La presència del primer Estudi General de les terres catalanes donarà també importància a la ciutat i explicarà el pas o l’estada a la ciutat d’algunes personalitats, com sant Vicent Ferrer o Alfons de Borja. Després podem resseguir l’origen o el pas de personatges destacats amb major o menor versemblança, tot ampliant la zona considerada als plans que envolten Lleida i que constitueixen l’entorn més immediat d’aquesta “terra ferma”. Es va constituint així una colla de referents, una bona part d’ells religiosos, que han caracteritzat Lleida i l’entorn.
 • Otros formatos de descarga disponibles: PML - LRF - WORD - MOBI - DOC - PDF - TXT - EPUB. Compresión disponible LZ - BZ - ZIP - RAR - XZ
 • Servidores habilitados: FileNurse - Depositfiles - FileHosting - Mediafire - Dropbox - Uploaded - Google Drive - MEGA - Torrent - Gett
Votar:

Otros libros del año 2014

Otros libros en el idioma Catalán

Otros libros del género o colección Ciencias Humanas