Descargar El Mite de l Etern Retorn: Arquetips i Repeticio en PDF de Mircea Eliade

Descargar El Mite de l Etern Retorn: Arquetips i Repeticio en PDF de Mircea Eliade año 2015

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: El Mite de l Etern Retorn: Arquetips i Repeticio
 • Autor del libroMircea Eliade
 • Fecha de publicación: 1/6/2015
 • EditorialFRAGMENTA
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónCiencias Humanas
 • ISBN: 9788415518082
 • Valoración del libro: 4.67 de un máximo de 5
 • Votos: 140
 • Autor(a) de la reseña: Maximiliano Álvarez Fernández
 • Fecha: 9/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.53 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 208
 • Incluye un resumen PDF de 18 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Aquest llibre constitueix una «introducció a la filosofia de la història». L'historiador de les religions Mircea Eliade interroga les concepcions fonamentals de les societats arcaiques, les quals, tot i conèixer una certa forma d'«història», pugnen per no tenir-ne cap. Per l'home arcaic, les coses es repeteixen fins a l'infinit; en realitat, no passa res de nou sota el sol. Però aquesta repetició té un sentit: ella sola confereix realitat als esdeveniments. Els esdeveniments es repeteixen perquè imiten un arquetip: l'Esdeveniment exemplar. A més a més, mitjançant la repetició, el temps queda suspès o, si més no, la seva virulència és atenuada. El comportament de l'home primitiu és regit per la creença en una realitat absoluta que s'oposa al món profà de les «irrealitats»; en última instància, el món profà no constitueix pròpiament dit un «món»; és l'«irreal» per excel·lència, el no-creat, el no-existent: el no-res.A la introducció, Lluís Duch assenyala que «les idees que apareixen en El mite de l'etern retorn constitueixen l'expressió més diàfana i completa de les bases fonamentals de l'antropologia eliadiana. [...] Transcorreguts més de seixanta anys des de la seva publicació, la lectura d'El mite de l'etern retorn manté un interès notable perquè desafia un bon nombre de llocs comuns de les societats de començ...
 • Otros formatos de descarga disponibles: ODT - DOC - PML - HTM - WORD - OEB - EPUB - TXT - PDF. Compresión disponible RAR - BZ - ZIP - TAR
 • Servidores habilitados: Mediafire - MEGA - Google Drive - Torrent - Dropbox
Votar:

Otros libros del año 2015

Otros libros del género o colección Ciencias Humanas

Otros libros del autor Mircea Eliade

Otros libros de la editorial FRAGMENTA