Descargar La Sardana i la Religio de les Bruixes en PDF de Jordi Bilbeny

Descargar La Sardana i la Religio de les Bruixes en PDF de Jordi Bilbeny año 2015

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: La Sardana i la Religio de les Bruixes
 • Autor del libroJordi Bilbeny
 • Fecha de publicación: 24/9/2015
 • EditorialLIBROOKS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónCiencias Humanas
 • ISBN: 9788494338830
 • Valoración del libro: 4.64 de un máximo de 5
 • Votos: 105
 • Autor(a) de la reseña: Antonio Murillo
 • Fecha: 20/8/2018
 • Valorado con una puntuación de 4 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 416
 • Incluye un resumen PDF de 44 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: Una recerca sobre l’espiritualitat arcaicai la geografia sagrada El 5 d’agost del 1552, a Olot, els cònsols i jurats de la Casa de l’Almoina, convocats i reunits pel nunci Pere Salvador Brugats, prohibeixen «lo ball de la sardana y altres balls deshonests». És el primer registre de l’existència de la sardana, que apareix com un ball enemic de la moral i les creences establertes per l’Església catòlica.A partir d’aquest succés, Jordi Bilbeny engega un «gran viatge a la recerca dels fets» que indaga entre els «bocins de mirall» del passat la relació entre les bruixes, conservadores de les tradicions i els cultes precatòlics, i la dansa catalana per excel·lència. La sardana i la religió de les bruixes és una obra exhaustiva que revela els fonaments pagans de la sardana i la persecució a què va ser sotmesa pels estaments de l’Església i les classes dominants, paral·lela a la que es va dur a terme contra la bruixeria. De les actes dels processos inquisitorials fins a festes populars com el Ball del Cornut de Cornellà del Terri, de l’obra de poetes com Salvador Espriu a les arrels basques de la cultura ibera, Bilbeny ens embarca en un viatge per l’imaginari cultural català, sempre desvetllant les veritats que s’amaguen més enllà dels relats oficials. En la seva cerca, ens descobreix l’autèntic caràcter d’alguns dels i...
 • Otros formatos de descarga disponibles: DOC - EPUB - WORD - JPG - PDF - TXT. Compresión disponible CAB - AZW - IMG - ZIP - RAR
 • Servidores habilitados: Google Drive - MEGA - JustBeamit - Torrent - Filedropper - Dropbox - Openload - Mediafire
Votar:

Otros libros del género o colección Ciencias Humanas

Otros libros del año 2015